Δραστηριότητες για παιδιά 2018-2019

Ξεκινούν οι δραστηριότητες για την τρέχουσα σχολική χρονιά, 2018-2019. Κατεβάστε την αίτηση εγγραφής σε μορφή DOCX ή σε μορφή PDF.

Δείτε αναλυτικά τις δραστηριότητες και τις ώρες στη σχετική σελίδα (δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί τα τμήματα, ώρες κλπ). Ημερομηνία έναρξης των δραστηριοτήτων είναι η Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2019 εκτός από το Κick-Boxing-Αυτοάμυνα  που ξεκινά στις 12 Οκτωβρίου. Το πρώτο μάθημα σε κάθε δραστηριότητα θα είναι ανοικτό για γονείς και παιδιά του σχολείου.

 

Μηνύματα από τους δασκάλους των δραστηριοτήτων
Σεπτέμβριος 2018

ΚΕΡΑΜΙΚΗ

Η κεραμική είναι μια από τις αρχαιότερες και ομορφότερες τέχνες! Ο άμορφος πηλός αποκτά σχήμα και όγκο στα χέρια των παιδιών μας. Το εργαστήρι μας στοχεύει στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών.
Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παιδιά θα μάθουν βασικές τεχνικές κατασκευής, διακόσμησης, υαλώματος και ψησίματος.
Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί !!!

Με πολλή αγάπη,
Μαρία Ατσωνίου
Κεραμίστρια - Δασκάλα Κεραμικής Τέχνης

ΣΚΑΚΙ

Το σκάκι είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που ενισχύει τις νοητικές λειτουργίες, αναπτύσσει την ικανότητα συγκέντρωσης, τη μνήμη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Μπορεί να αναπτύξει στοιχεία του χαρακτήρα όπως μεθοδικότητα, πειθαρχία, επιμονή, υπομονή. Όπως συνηθίζει να λέει και ο Γκάρι Κασπάροφ: "Το σκάκι είναι μοναδικό, επειδή όλοι μπορούμε να παίξουμε".
Στη δραστηριότητα σκακιού θα μάθουμε τους κανόνες του παιχνιδιού, βασικές αρχές για κάθε στάδιο της παρτίδας (άνοιγμα, μέσο, φινάλε), θέματα τακτικής και στρατηγικής και φυσικά θα παίξουμε πολλές παρτίδες!

Ευχαριστώ πολύ,
Γιάννης Παπαδημητρίου
Προπονητής Σκακιού

ΡΗΤΟΡΙΚΗ
Ρητορικός Όμιλος στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, 2018-2019

Με μεγάλο ενθουσιασμό και για έκτη συνεχή σχολική χρονιά θα λειτουργήσει ο ρητορικός όμιλος! Ο όμιλος απευθύνεται σε μαθητές της 5ης και της 6ης τάξης (και κατ' εξαίρεση και της 4ης) και στοχεύει να μεταδώσει στα μέλη του τις αρχές, τις τεχνικές και τα μυστικά της αρχαίας τέχνης της ρητορικής. Οι πραγματικά καλοί δημόσιοι ομιλητές έχουν αυτοπεποίθηση, είναι ενεργητικοί και προσεκτικοί ακροατές, διαθέτουν κριτική σκέψη και επιχειρηματολογία και γνωρίζουν πώς να κάνουν το κοινό τους να απολαμβάνουν να τους ακούν είτε ενημερώνουν, είτε ψυχαγωγούν, είτε πείθουν.
Μέσα από διασκεδαστικά ομαδοσυνεργατικά παιχνίδια αυτοσχεδιασμού, ασκήσεις λέξεων, δραστηριότητες χρονικής αντίληψης και ετοιμότητας, αφήγηση ιστοριών και εκφραστική ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων, μέσα από απαγγελία παροιμιών και ρητών και εκφώνηση προετοιμασμένων και αυτοσχέδιων ομιλιών, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα καλλιεργήσουν τα στοιχεία των πραγματικά καλών δημόσιων ομιλητών.

Μανώλης Πολυχρονίδης Μ.Α.
Εκπαιδευτής Ρητορικής - Πολιτικός Επιστήμονας
Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το θεατρικό παιχνίδι θα έχει ως στόχο την ψυχαγωγία των παιδιών, στα οποία θα δώσει την ευκαιρία να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν. Επιπροσθέτως, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο γύρω τους και τον εαυτό τους, παίζοντας διαφόρων ειδών παιχνίδια. Στόχος θα είναι το κάθε παιδί να δημιουργήσει ένα ασφαλές πλαίσιο μέσα στο οποίο ακίνδυνα και χωρίς συνέπειες εξερευνάει τον εαυτό του, τα όριά του, τις σχέσεις του με τους άλλους.
Η μέθοδος ώστε να φτάσουμε στον στόχο αυτό θα είναι μέσα από τον αυτοσχεδιασμό. Το παιδί ενθαρρύνεται να δοκιμάσει διάφορους ρόλους μέσα στο θεατρικό παιχνίδι, ξεκινώντας από τους πιο απωθητικούς ( ντροπαλά παιδιά που διαλέγουν να παίξουν άγρια λιοντάρια ) ως τους πιο συμπαθείς ( παιδιά βίαια και νευρικά στην καθημερινότητά τους, γίνονται "άγγελοι" ). Έτσι το κάθε παιδί θα μπορέσει να έρθει σ' επαφή με την έννοια και τη λειτουργία της ομάδας. Θα μάθει πώς μπορεί να είναι κάποιος δημιουργικός, να δέχεται και να προσφέρει στους άλλους, τη γενναιοδωρία και τη συνεργασία .

Ισμήνη Πρωίου
Εμψυχώτρια-Σκηνοθέτης

ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

Ο χορός είναι μια μορφή τέχνης, που μέσω της κίνησης του σώματος και ακολουθώντας το ρυθμό και τη μελωδία της μουσικής, εκφράζει συναισθήματα και προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα.
Ο χορευτής μέσω του χορού, αποκτά καλή σχέση με το σώμα του, σωστή στάση, αρμονική κίνηση, καλή αντίληψη χώρου και χρόνου. Αλλά πάνω απ' όλα ο χορός είναι χαρά, δημιουργία, φαντασία και διασκέδαση.
Ο μοντέρνος χορός συνδυάζει βασικές κινήσεις και θέσεις του κλασικού μπαλέτου με πιο ελεύθερες και σύγχρονες κινήσεις. Αυτό δίνει μεγαλύτερη ελευθερία στην κίνηση, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.
Ελάτε λοιπόν να χορέψουμε, να παίξουμε και να διασκεδάσουμε με μοντέρνες μουσικές!

Ευχαριστώ πολύ,
Έλλη Κατσαντά
Δασκάλα χορού

KICK BOXING

Στη σύγχρονη κοινωνία μας τα μαχητικά αθλήματα που εξασκούν σώμα και πνεύμα έχουν βρει την απόλυτη ενσάρκωση τους στο kick boxing. Πρόκειται για ένα άθλημα-μαχητική τέχνη που πλέον είναι ευρέως γνωστό μέσα από τις ταινίες και τους ήρωες που το εξασκούν στη μικρή και μεγάλη οθόνη, καθώς και από τις θρυλικές μάχες του Κ-1 που για δεκαετίες αποτέλεσε διαφήμιση των κορυφαίων μαχητών του πλανήτη. Η απλή περιγραφή της τέχνης του kick boxing είναι πυγμαχία με λακτίσματα. Ο συνδυασμός αυτός είναι καταλυτικός μιας και προσφέρει την καλύτερη μυϊκή ενδυνάμωση, υψηλή αυτοπεποίθηση και κυρίως αποτελεσματικότητα σε αυτά που προπονούνται.
Τα παιδιά καθώς εκπαιδεύονται, γνωρίζουν τα όρια τους και ανακαλύπτουν την εσωτερική τους δύναμη, κάτι που τους βοηθάει ιδιαίτερα στη ζωή τους και στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων τους. Πειθαρχία και σεβασμός το δίπτυχο των ασκήσεων του kick boxing, ενώ μαζί με την αυτοπεποίθηση που αποκτούν αποτελεί και εξαιρετικό εργαλείο αυτοάμυνας για τους μικρούς μας μαθητές. Το πεδίο για όσα παιδιά συνεχίζουν λαμπρό, με εξετάσεις και αναβάθμιση ζωνών (επιπέδου), πρωταθλήματα-αγώνες και μετέπειτα μεγάλες προοπτικές εξέλιξης.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Γιάννης Μπούκης
Παγκόσμιος Πρωταθλητής-Προπονητής Kick Boxing